Sambucus Nigra lokt vogels

Dat was de plant met het eerste groene blaadje in januari. Sambucus Nigra ofwel de gewone vlier. Een struik of kleine boom die 7 meter hoog kan worden. De vruchten zijn in september en oktober rijp. De plant vermeerdert zich door zaad, dat door vogels, met name door spreeuwen, die dol op de bessen zijn, wordt verspreid.

Sambucus Nigra

Afgelopen weekend vond de nationale tuinvogeltelling plaats. Onze gehele tuin wordt regelmatig bezocht door vogels als koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, grote bonte specht, eksters, mussen en duiven. We hebben ook weleens een winterkoninkje, groenling en gaai gespot. In het Tiny Forest zijn echter nog geen vogels aanwezig. Wel zag ik een koolmeesje in de oude appelboom ernaast. Benieuwd hoe dat gaat zijn over een paar jaar als alle boompjes en heester gaan groeien en vruchten dragen.

Jeugdig bezoek

Tijdens het kinderfeestje afgelopen week van onze zoons, die in de kerstvakantie 7 jaar werden, hebben een paar kinderen ook het bosje bezocht. Al hoewel, bosje, erg bossig vonden ze het nog niet 😄.

Eén van onze feestactiviteiten was het maken van vogelvoer. Lekker kliederen met pindakaas, vet, dennenappels, wc-rollen en vogelzaad. Iedereen kreeg de eigen creaties mee naar huis. En vandaag hingen wij die van ons in de tuin. Ook in de buurt van het Imbos.

Onze eigen boself.