Global Exploration boompje in Imbos

Global Exploration is onderdeel van Platform Wereldburgerschap in Valkenburg aan de Geul. Op hun website staat: ‘Ieder jaar brengen wij jongeren in contact met andere culturen. Om samen te praten, werken en te spelen. Om samen een kleine bedrage te leveren aan een betere wereld.

Groepen leerlingen reizen met docenten en een arts naar alle uithoeken van de wereld, vooral naar ontwikkelingslanden. Nu zijn wij niet zo fan van vliegen vanwege het klimaat, maar dit is anders dan een retourtje Wenen, dit zijn mooie levenslessen voor deze jongeren.

Jos Smeets, één van dé gezichten achter Global Exploration, heeft een nieuwe missie, bomen planten. En alle leerlingen die meereizen dit jaar krijgen een boompje om te planten. Het zijn zaailingen van landgoed Heerdeberg, bestaande uit Beuk, Es, Esdoorn, Hazelaar en Iep.

Nu is het geval dat Demi, die weleens op onze kinderen oppast, deze zomer naar Bhutan gaat met haar school. Ook zij kreeg een boompje van Global, ze heeft alleen geen tuin om hem in te planten. Of hij in ons Tiny Forest mocht. Natuurlijk!

Dus vandaag is ons bos twee esdoornzaailingen rijker geworden. We zullen er goed voor zorgen.