Afzetten plantlocatie en schatzoeken …

Gewapend met paaltjes, hamer en touw hebben we onze plantlocatie afgezet, Van appelboom naar 5 meter tot de erfgrens en van ons ‘kijk op de Geul’ bankje tot voorbij de hooiberg. Ongeveer 100 m2. De groene lijnen geven globaal weer waar het touw loopt. Zo wordt het weer een stukje echter!

Een paar dagen later kwam Doeke Krikke voorbij met zijn schep, metaaldetector en nog een apparaatje. Doeke is net als Hilde actief in de gemeentelijke politiek en hij is al heel lang actief als amateur archeoloog en betrokken geweest bij allerlei opgravingen in de regio. Vandaag was onze plantlocatie zijn speeltuin. Die pot met goud of zilver hebben we niet gevonden. Wel ijzer, lood, koper en een tinnen flessendop. Als de toplaag verwijderd is, komt Doeke graag nog eens kijken.

Terwijl Doeke actief op zoek was, verplaatste Hilde de hooimuur. Deze muur is in de zomer van 2017 ontstaan. Opgebouwd uit gemaaid gras uit de tuin. Schuilplaats voor kleine diertjes. Maar nu midden in onze plantlocatie. De bovenste laag was nat, maar daaronder prachtig gedroogd gras, prima geschikt om onze toekomstige bosbodem luchtig mee te maken. Dat hadden we twee zomers geleden niet kunnen voorspellen! Re-use!