De Aftrap

Ons eerste blog op Het Imbos en die houden we kort en krachtig. In de tweede helft van juni kwam het bericht dat wij uit 130 inzendingen voor een Tiny Forest in de eigen achtertuin waren gekozen. Felicitaties volgden via social media. De Limburger kwam langs voor een interview. Met enkele buren gesproken over hoe en waar het bosje zou komen. Contract met IVN ondertekend. Onze eerste schets met een ambtenaar van de gemeente bekeken aan de hand van het Bestemmingsplan en de Keur van het Waterschap. Inlichtingen ingewonnen bij een lokaal grondverzetbedrijf.

De echte start is komende zaterdag. Samen met de 19 andere deelnemers gaat Hilde op IVN cursus in Ubbergen. Meenemen: stevige schoenen, regenjas, foto locaties en veel vragen. Op 28 september volgt de tweede cursusdag. Daarna gaan we zelf aan de slag. Wel met een online platform om vragen en ervaringen te delen met IVN en de andere 19 deelnemende locaties.

Deze blog is voor ons een manier om het gehele proces van onze Tiny Forest in wording te documenteren in beeld en woord. Wij hopen dat onze lezers met ons mee gaan genieten.